Het Afvalcafé team

Nanne Dol – Specialist in veranderen

Nanne Dol, Business Development, heeft zich ontwikkeld van expert op het gebied van afval, milieu en vergunningverlening tot specialist in verandermanagement.

Nanne Dol BD brengt scherp en duidelijk de oude en nieuwe situatie in beeld, maakt een concreet werkplan en zorgt dat dit op de juiste manier wordt opgepakt, rekening houdend met alle belanghebbenden. Voor lastige vraagstukken maken wij een goede en handzame analyse, gevolgd door een praktisch plan van aanpak. Van daaruit zal Dol BD een advies uitbrengen. Uiteindelijk ligt de focus op een intensieve begeleiding bij het implementeren van de veranderingen.

Begeleiding fusies en reorganisaties
Vanaf het begeleiden van fusies en reorganisaties tot het naar een hoger plan tillen van processen, diensten of afdelingen; Dol BD zorgt vanuit uw doelstelling voor een eigenzinnig maar doeltreffend en efficiënt resultaat.

Wij voeren doelgerichte gesprekken met uw managers om optimaal gebruik te maken van hun kennis. Maar ook andere betrokken partijen (b.v. personeel, ondernemingsraden en externe partijen) worden betrokken bij veranderingen.
En juist daar ligt de kracht van Dol BD; het vermogen om alle partijen positief en gelijkgestemd te krijgen en daarmee stevige bruggen te bouwen.

Interim management
Bij het tijdelijk invullen van managementfuncties worden alle bovenstaande aspecten meegenomen, zodat bij afronding van het termijn een betere en stevige basis is gelegd. Met een onafhankelijk optreden geeft Nanne Dol BD ook uw organisatie een verrassende wending bij veranderingen!

Nanne Dol BD is gericht op het overwinnen van barrières en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, waar bij de uitvoering van projecten het bedrijfsbelang voorop blijft staan. Het vernieuwen en implementeren van strategische- en operationele doelstellingen vormt de core business van Nanne Dol BD.


Ellen Hermens

Ellen Hermens is de persoon achter Spazzatura Advies is E. Met een bedrijfskundige achtergrond, ruime ervaring als projectmanager en adviseur buiten en binnen de afvalbranche, is zij breed inzetbaar. De afgelopen negen jaar heeft de focus van haar werk gelegen binnen de afvalinzameling en afvalverwerking.

Of het nou gaat om onafhankelijk advies over toekomstig afvalbeheer of verbetering afvalscheiding, of het sturen van projecten van allerlei omvang, de deskundigheid en ervaring is beschikbaar binnen Spazzatura Advies.

Juiste keuze en aanpak
Ook al is een project een gefaseerde aanpak om binnen een vastgestelde periode een vooraf vastgesteld eindresultaat te realiseren, toch vraagt elke opdracht om maatwerk. De omgeving waarin de opdracht uitgevoerd wordt, is bepalend voor de aanpak. Wanneer de context van de organisatie niet meegenomen wordt in de uitvoering van het project, ontbreekt elk draagvlak voor het eindresultaat.

De aanpak van Spazzatura Advies is erop gericht om elk advies of projectresultaat in de taal van de organisatie op te leveren.

Heeft u behoefte aan tijdelijke ondersteuning binnen uw organisatie:
• voor een onafhankelijk beleidsadvies over [een onderdeel van] uw afvalbeheer;
• door een projectmanager voor één van uw projecten die direct opgepakt moeten worden;
• voor beleidsadvies;
dan vindt u deze expertise binnen Spazzatura Advies.


Rob Italiaander

Rob Italiaander is eigenaar van Procisco. Dit staat voor Process Innovation Support & Coaching. “Het doel is om bedrijven en organisaties te ondersteunen bij het steeds verder verbeteren van hun producten en productiemethoden. Hiermee kunnen deze ondernemingen ook in de toekomst in de steeds complexere behoeften van de klant voorzien.”

Visie: “Duurzaam ondernemen en het verkrijgen van een sterke concurrentiepositie kunnen samen hand in hand gaan. Het inzetten van mensen, middelen en grondstoffen op een effectieve wijze waarbij inspiratie van eigen medewerkers ,mogelijkheden van producteigenschappen en materialen ten volle benut worden, zullen leiden tot betere, goedkopere en duurzame producten en productiemethoden.”

Naast de ervaring in productiebedrijven op het gebied van productie- en onderhoudsmanagement heeft Rob ook bij de gemeente Tilburg , Brabants Afvalteam, als afdelingshoofd voor de inzameling voor belangrijke optimalisatie slagen gezorgd. Een hiervan was de uitbreiding en aanpak van de Milieustraat Albion in Tilburg, rond 2005, waar in de exploitatiekosten ondanks de verhoogde service en uitbreiding van het terrein en personeel, met € 250.000 per jaar werden verminderd.

Nog steeds is Rob voor de inzamelbranche actief. Onder andere bij inzamelbedrijven waar de bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd en voor ISO certificeringen klaar gemaakt.


Harrie Nouwens – P&O en meer

Mijn advies en P&O management ervaring zorgen voor een brede inzetbaarheid in heel verschillende omgevingen.

Ik ben resultaat- en mensgericht, nieuwsgierig, creatief, loyaal en ondernemend. Graag zoek ik de samenwerking en bouw ik aan goede relaties. Tegelijk kom ik ook solo prima tot resultaat en weet ik waar nodig onafhankelijkheid te handhaven. Ik laat graag de complexiteit van zaken zien en zorg voor antwoorden vanuit het besef dat P&O er is om managers te laten managen.

Specialismen
De rol vervullen van (interim) P&O / HR manager, adviseur of projectleider. Waar mogelijk beleid en instrumenten laten matchen met de aard en strevens van de organisatie.

Arbeidsvoorwaardenderzoek, recruitment, beloning, functiewaardering, competentiemanagement, beoordeling, ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, development, HR- en organisatie- inrichting, organisatie herijking, kwaliteitsmanagement, (externe)mobiliteit, duurzaamheid.


Roy van den Wollenberg

Roy van den Wollenberg heeft het afvalcafé opgericht met een aantal adviseurs uit de afvalbranche. Het doel van het café is om samenwerking te bevorderen door kennis en innovaties te delen. Onze visie is om met elkaar in een win win situatie op een hoger level te komen.

Al gedurende mijn afstuderen bij een afvalbedrijf in Nijmegen ben ik van het begin af aan gegrepen door het “Afvalbedrijvenvirus” die ik met velen deel in deze branche. Mijn passie ligt in vernieuwing, het kan altijd slimmer of beter! De combinatie van business development, informatiemanagement en de afvalbranche geeft me altijd erg veel energie, creativiteit en enthousiasme.

Ik heb diverse bedrijven kunnen adviseren op het gebied van IT vraagstukken rondom procesautomatisering, informatiemanagement en Het Nieuwe Werken. Projecten waarin ik afgelopen jaren verschillende rollen heb vervult zijn van procesoptimalisatie in Benelux, Litouwen en Portugal tot een strategisch informatie management systeem voor een groot afvalverwerkingsbedrijf in het noorden van Nederland. Microsoft producten hebben hierbij een grote rol gespeeld.

In de huidige tijd zien we dat er veel ontwikkelingen zijn op allerlei vlakken, zoals duurzaamheid en/of grondstofschaarste. Wat mij nu zo aanspreekt is dat er om ons heen al veel meer ontwikkeld wordt op grote en kleine schaal, dan dat er door velen wordt gerealiseerd. En nog veel leuker er is dat veel mensen deze informatie graag met elkaar wil delen.

Ook is er al veel kennis in de afvalbranche opgebouwd waarin pragmatiek steeds professioneler wordt. We zien dat bijvoorbeeld de trend “afval wordt steeds meer waard” realiteit wordt en dat technologie een grote stap vooruit heeft gezet, zoals Cloud Computing, Social Media en het Nieuwe Werken waardoor er allerlei mogelijkheden ontstaan.

In 2010 opende Qurius haar huiskamer, “Het Inspirience Center”. Dit gaf ons de mogelijkheden om nog transparanter te worden en de deuren te openen voor het afvalcafénetwerk. We houden hier vaak leuke workshops*, zoals de afbeelding hieronder illustreert over het nieuwe werken met de commissaris van de koningin van Gelderland in 2011.

*Workshops o.a. “Het Nieuwe Werken”, Social media en Informatiemanagement: performance management, rapportage en zelfservice BI. Kijk voor de actuele agenda op de Qurius site.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s